Wie zijn wij?

Star-shl is een stichting die medische diagnostiek levert. De diagnostische centra zijn opgericht door en voor huisartsen om onafhankelijke eerstelijnsdiagnostiek mogelijk te maken en zo optimaal mogelijk te organiseren, voor het welzijn van de patiënt. Onze 1300 medewerkers leveren een uitgebreid palet aan diagnostische diensten voor meer dan 2.500 huisartsen, verloskundigen en zorgprofessionals werkzaam in andere zorginstellingen.

We nemen bloed af en voeren functie- en beeldvormende onderzoeken uit, zoals ECG en longfunctie. Bij huisartspraktijken begeleiden we patiënten met een chronische ziekte, zoals diabetes of een hoge bloeddruk. Ook heeft Star-shl de grootste trombosedienst van het land.

Als samenwerkingspartner van de huisarts organiseren we daarnaast scholingen, diagnostisch toetsingsoverleg en lezingen. We participeren in wetenschappelijke studies vanuit een groot academisch netwerk. Dit doen we allemaal vanuit onze kernwaarden ‘samen’, ‘hartelijk’ en ‘toonaangevend’. Deze kernwaarden zitten in het DNA van onze medewerkers.

Onze kernwaarden

Samen
We stellen vragen en luisteren naar wat de ander nodig heeft. We respecteren elkaar en werken met elkaar aan een groter doel. We vertrouwen op elkaar. We bouwen bruggen om dichterbij elkaar te komen. We maken heldere afspraken en komen ze na. We zijn open en eerlijk en werken op een transparante manier.
Hartelijk
We hebben hart voor de zaak en hart voor de mensen waar we mee werken. We tonen oprechte aandacht voor de ander. Iedereen is van harte welkom. We zijn helder en vriendelijk in onze communicatie. We hebben liefde voor ons vak.
Toonaangevend
We tonen vooruitstrevend vakmanschap: zo zijn en blijven we deskundig. Vandaag en morgen. We zijn goed opgeleid en we zijn goed in ons vak. We leren elke dag en vernieuwen voortdurend. Afspraak is afspraak. We leveren de juiste diagnostiek met snelle, correcte antwoorden.

Locaties

Met meerdere diagnostische centra in Nederland en een fijnmazig netwerk van prikposten in Zuidwest Nederland is Star-shl altijd dichtbij de patiënt. Als het nodig is komen we ook bij de patiënt thuis. Het hoofdkantoor zit in Etten-Leur, hier zijn de stafafdelingen gehuisvest. In Rotterdam staat ons ‘state-of-the-art’ laboratorium, verrijkt met een point-of-care testing lab en kenniscentrum.