Scrum master

Elvira van Kinderen

Ik ben Elvira en ik werk als scrum master bij Star-shl.

​​​​​​​De eerste periode bij Star-shl
​​​​​​​In september 2018 ben ik als projectleider begonnen bij Star-shl. In het begin had ik nog wel enige twijfels of ik bij een ICT-afdeling in de zorg wilde werken. Voorheen heb ik altijd in de zakelijke dienstverlening gewerkt en de zorg had toch wel een stoffig imago. Na de eerste gesprekken werd het me al snel duidelijk dat ik die vooroordelen maar beter opzij kon zetten. Niks stoffig, volop beweging!

Star-shl is een grote organisatie en je wordt echt gestimuleerd om bij andere collega’s langs te gaan om te leren wat zij in de praktijk doen. Ik ben al bij diverse teams op “snuffelstage” geweest. Zo heb ik zelf kunnen zien wat de routeplanningssoftware voor onze collega’s van medische logistiek betekent, wat een medewerker van het team bloedafname doet op een prikpost of op een thuisprikroute en heb ik het afgenomen materiaal op het lab kunnen volgen hoe het “de track” op gaat. Overal werd ik heel hartelijk door mijn collega’s ontvangen. De inzichten die ik daar op heb gedaan gebruik ik nog steeds in mijn werk.

Van projectleider naar scrum master
​​​​​​​Persoonlijke groei is belangrijk merkte ik als snel. Ik kon snel aansluiten bij de juiste trainingen om mijn kennis verder uit te breiden en ook mijn ICT-collega’s hebben me bij heel wat kennissessies betrokken. 

Na een jaar werd me gevraagd of ik interesse had in Lean en om daar als facilitator mee aan de slag te gaan. Lean valt net als Scrum onder de Agile paraplu. Ik vind het erg leuk om collega’s daarin te begeleiden en ze op een andere manier naar hun werk te laten kijken. Daar komen we iedere keer weer tot verrassend nieuwe inzichten. Al die kleine aanpassingen samen kunnen leiden tot een heel grote impact!

Scrummen met mijn scrummies
Inmiddels werk ik al weer een tijdje als scrum master van twee teams. Het werk is heel afwisselend. ’s Ochtends beginnen we met een daily stand-up, waarin we de dag doorspreken, wat we gaan doen en waar we hulp bij nodig hebben. De ene dag ben ik bezig met de begeleiding van onze product owners bij het onderhoud aan de backlog en daar een goede focus aan te brengen, de andere dag ben ik met mijn teamgenoten aan de slag om de werking van een product helder te krijgen. Uiteindelijk willen we met zijn allen onze processen en diensten verbeteren, om zo onze klanten beter van dienst te zijn.

Mijn ambitie ligt bij het vergroten/verhogen van het agile werken binnen Star-shl. De zorg verandert steeds sneller en er wordt steeds meer gedigitaliseerd, dus er is nog voldoende te doen.​​​

Powered by Emply