Medewerker bloedafname en trombosedienst

Koen de Ruiter

Tijdens mijn opleiding moest ik mijn fobieën voor bloed en naalden leren beheersen, daarom solliciteerde ik bij Star-shl. Zij boden me niet alleen een baan, maar hielpen me ook om van mijn fobie, mijn specialiteit te maken. Dankzij Star-shl kan ik niet alleen heel goed prikken, maar help en begeleid ik andere mensen met dezelfde angsten, iets dat op alle leeftijden voor komt. Ik kom bij patiënten thuis en prik op de poli. Het is fijn om onze patiënten te kunnen bijstaan en ze een goede ervaring mee naar huis te geven.

Door de ochtendroutes aan huis leerde ik veel trombosepatiënten kennen waar ik regelmatig mee klets tussen het werk door. Ook bouw je in de paar minuten dat je er bent een band op. Op de poli’s zorg ik voor de beste prikervaring voor jong en oud. Mijn werk is belangrijk in hun zorgproces: ik zorg ervoor dat het bloed veilig op het laboratorium aankomt. Binnen mijn extra taak als kwaliteitsmedewerker, zorg ik dat de poli’s en ons team volgens de laatste protocollen en efficiënt kunnen werken. Zo bieden we de beste kwaliteit van zorg.

Ik had nooit verwacht dat ik in de bloedafname zou gaan werken, maar ik ben blij dat het op mijn pad is gekomen. Het is de leukste, meest uitdagende en afwisselende baan die ik ooit heb gehad.